Stableplanner

Till din hjälp i stallet

Planeringsverktyg för att få koll på era stallsysslor.
Kalender för hanteringar av alla häst aktiviteter.

Manual Stableplanner

Efter att du köpt en licens via stableplanner.se så bör du ha fått ett tillfälligt lösenord skickat till din epostadress som du angav vid köpet.
Gå till https://plan.stableplanner.se och logga in med din epost och det tillfälliga lösenordet.


När du väl är inloggad så kan du gå till fliken PERSONER och välja din användare och byta ditt lösenord till någon som du kommer ihåg bättre.
Sedan skapar du som administratör upp dina stallkompisar under fliken PERSONER. Här kan man som administratör välja om personerna skall ha rollen personal eller administratör
Administratör har åtkomst till allt i systemet.


Personal har endast åtkomst till sin data men kan också ta pass/uppgifter i uppgiftskalendern.
Lägg till deras epostadress. Kontakta sedan dessa personer och be dom gå till https://plan.stableplanner.se och trycka på ”Glömt lösen”. Då får de ett tillfälligt lösen skickat till sig via epost.

Sedan loggar de in och går in på PERSONER och sätter ett eget lösen.
När man sedan loggar in så kan man välja att spara lösen så slipper man skriva in det varje gång man ska logga in.

I kalendern väljer du först vilken person du vill planera för, sedan klickar du i de arbetspass som den personen ska ha för perioden. Arbetspassen sparas direkt när du trycker på plustecknet i kalendern. Klickar du igen på samma ruta så tas personen bort från passet. Personens förvalda färg sätts på arbetspasset vilket gör schemat väldigt lättöverskådligt.

Bocka av(frivilligt) uppgiften då den är utförd genom att först välja ”klarmarkera” och sedan klicka i den ruta som är avklarad

Välj själv om kalendern ska visas månadsvis eller veckovis.

Har man aktiverat påminnelsefunktion (i fliken STALL) och ställt in tider på uppgifterna så ser systemet till att inga uppgifter missas(SMS/E-post skickas ut till administratörerna samt personen som missade sitt pass).

Här ställer man in diverse grundegenskaper på stallet. Exempelvis låsning av kalendern.
Om man klickar ur ”personal kan planera åt andra” så förhindras möjligheten att man tar pass av andra. Listan med personer att välja mellan kommer då att reduceras till den inloggade personen samt de grupper den ev. är med i.


Påminnelsefunktionen är en funktion som påminner ifall man inte klarmarkerat en uppgift inom utsatt tid. Den skickas ut inom 10 minuter efter att tiden gått ut till personen/gruppen som är kopplad till uppgiften samt till admin.
Man kan styra påminnelsefunktionen på enskilda uppgifter också. Först aktiverar man funktionen i fliken STALL, sedan går man in på en enskild uppgift, ex utsläpp och aktiverar påminnelse på just den uppgiften.

Vill man använda sig av påminnelsefunktionen så klickar man i antingen uppgiftspåminnelse e-post eller uppgiftspåminnelse SMS, eller båda två.
SMS påminnelse kräver att man skapar ett konto på https://www.cellsynt.com. Det är ingen fast kostnad där utan man betalar endast för varje SMS som skickas (0.60kr/sms).

Längst ner ser man giltighetstiden för sin licens. Vill man förlänga den så gör man det via https://stableplanner.se där man helt enkelt köper en ny licens. VIKTIGT att man anger samma e-post som man har på stallet. Dvs den som man angav då man köpte sin licens sist.

För att uppgiftskalendern skall bli synlig så måste Stallaktiviteter skapas.
Här lägger du till/tar bort de aktiviteter/arbetspass som du vill kunna planera in, som till exempel “Släppa ut hästar” “Luncha” osv. Ställ även in tider för de olika aktiviteterna om du vill nyttja påminnelsefunktionen.


Om ni aktiverat påminnelsefunktion i för ert stall så kan ni här finjustera ifall någon av era aktiviter skall undantas från påminnelse. Avaktivera i så fall påminnelse på exempelvis ”Utsläpp”


Glöm inte att du måste kryssa i ”Aktiv” för att aktiviteten skall synas i kalendern
Det finns ingen maxgräns för hur många aktiviteter du kan skapa.

Här lägger man in alla personer som ska schemaläggas, dvs de som har arbetspass eller ansvarar för en aktivitet. Licenshanteringen av Stableplanner WEB är kopplad till antalet personer.

Administratören av systemet kan ge personer olika rättigheter. Admin eller personal. Admin har åtkomst till allt i systemet, personal kan endast hantera sin data och ta pass i uppgiftskalendern.

Administratören har också möjlighet att låsa kalendern. Det kan vara användbart om man är schemaläggare och planeringen är klar för en månad.

Man kan skapa grupper som man lägger personer i. Dessa grupper kan sedan planeras i kalender precis som med enskilda personer

Här lägger du in de hästar som finns på anläggningen och kan spara diverse information om hästarna. Exempelvis vilken box den står i eller vilket täcke den skall ha vid olika väder.

Det finns också en kalender som man kan lägga in alla aktiviteter som är förknippade med varje häst(verkning, hoppträning, markarbete osv). Tilldela en färg till hästen som nyttjas i hästkalendern i mobilläge.

Här skapar man de aktiviteter som man kan välja som snabbval då man jobbar i hästkalendern. Man ställer också in vilken färg aktiviteten skall ha i kalendern.

Använd denna för att planera dina hästaktiviteter, som hoppträning, dressyr veterinär osv. Varje person kan välja att visa endast enskild häst eller alla sina hästar eller alla i systemet.

Man kan skapa aktiviteter i kalendern utan koppling till häst. Exempelvis ridbanan bokad mellan 17:00-19:00. Aktiviteter som inte har någon häst kopplad visas alltid i kalender oavsett vilket filter man valt.

Kalendern visar färgkoder i mobiltelefoner och texter i datorn. Varje bokning har två kolumner som är färgsatta. Den vänstra färgen är färgkoden för hästen och den högra är färgkoden för aktiviteten.

TIPS 1:
Vill man att ha systemet lättillgängligt med en ikon på skrivbordet i mobilen(lika som Appar), surfa till plan.stableplanner.se i mobilen och klicka på dela knappen (för Android: de tre prickarna överst till höger i din webbläsare) och välj “Lägg till på hemskärmen”. Vips! så ser den ut som vilken App som helst.

TIPS 2:
Om man inte vill ange sitt användarnamn och lösen varje gång man skall logga in så väljer man att spara inloggningen i webbläsaren.